loading

choice benefits

The award winning Aspen by APG is a versatile home tailor- made for families who want ample room to spread out in. Beating a tough field of contenders to win the title of display home of the year in its category in the Maters builders Bank west Housing Excellence Awards, this smart single-storey shows what can be achieved when space is reallocated.

On display in Landsdale, the home features a huge multipurpose room, in lieu of both a media room an activity room, and a bigger than average kitchen and living area. Matthew Dragun, Marketing Manager and APG, says the builder may be bucking the trend but it’s a design concept that offers great flexibility. Buyers can choose how they use the multipurpose room rather than being limited by two smaller dedicated spaces.

“The activity in the Aspen is much bigger than a standard activity room. The other trade-off is that you also get a much bigger kitchen and living area.” Matthew says.

“You never feel confined anywhere in this home. There’s always that feeling of space and openness.”

Part of the kids’ wing, but close to the everyday living area the multi-purpose room would make a perfect chill-out zone, TV lounge, playroom or teenagers retreat.

“It creates a sense of family and interaction,” Matthew says.

Instead of a dedicated study that can gobble up space, APG has designed a computer nook featuring a slim glass panel. Sitting just off the dining room, it showcases practical built-in office furniture. The living area features high ceilings, big windows and stacker doors to the alfresco, and flow on effortlessly from the sleek kitchen where the cabinets have been kept free of handles and the fridge/freezer has been neatly intergrated.

Using a mix of light-coloured CaesarStone and timer-effect laminated, the designers have included a large table-style breakfast bar that enhances the aspens open plan styling. Built in furniture is also highlighted in the master suite where an optional dressing table has been set into a recess adjourning the ensuite and walk-in wardrobe, creating a designated dressing area. A Perspex panel and plenty of light from the bathroom ensure the space feels bright and airy.